Izjava o zaštiti privatnosti

(11.10.2021)

Privatnost je važno nalaganje be2 S.à.r.l., 13 rue du Commerce , L-1351 Luxembourg, Luxembourg (u daljnjem „be2 S.à.r.l.“). Radi toga se obrada podataka naših klijenata sprovodi isključivo uzimajući u obzir važeće propise o zaštiti podataka (GDPR).

Mi prikupljamo i obrađujemo lične podatke ako nam te podatke stavite na raspolaganje tokom procesa registrovanja na našoj veb stranici za korišćenje Academic Singles usluge (dalje u tekstu „Academic Singles“) ili u kontekstu kontakt forme i imamo pravo na osnovu od Vas dodeljenog dopuštenja za njihovo prikupljanje, korišćenje i obradu.

Lični podaci

Lični podaci su sve informacije koje se odnose na identifikovano fizičko lice ili fizičko lice koje se može identifikovati (na dalje „dotična osoba”). Razlikujemo između ličnih podatka u okviru jednog besplatnog profila i premium članstva.

Besplatni profili

Kod besplatnog registrovanja prikupljamo i sledeće lične podatke:

Osnovni podaci: Ime, e-mail adresa, lozinke, pol, traženi pol, datum rođenja

Lične osobine: karakterne osobine, visina, boja očiju i boja kose, dužina kose, figura, etnička pripadnost, zanimanje, školovanje, godišnji prihod, navike pijenja i pušenja, informacije o broju dece, religija

Traženi profili i druge informacije: država, regija, okrug / grad, poštanski broj, lična poruka, slike profila, dodatne informacije o profilu od naših kategorija „pogledi” i „životni stil”

Vaši podaci transakcija: ID korisnika, poruke, datum prvog registrovanja, aktivnost na našoj veb stranici, način pristupanja (mobilno/ desktop), interni kod praćenja, datum i vreme pristupa, vrstu pretraživača i verziju, operativni sistem, IP adresa, ID uređaja, mobilni operater

Premium članstvo

U okviru premium članstva dodatno prikupljamo:

Adresu stanovanja, prezime, broj telefona i podatke o plaćanju. Podatke o kreditnoj kartici ćemo proslediti preko bezbedne veze na naše ugovorne pružaoce usluga Payment Service i arhiviramo iste samo anonimno.

Svrha obrade podataka

Gore navedeni lični podaci se od nas koriste za sledeće svrhe:

Obrada ličnih podataka potrebna je za postizanje gore navedenih svrha, uključujući i sprovođenje (ugovornih) poslovnih odnosa s Vama. Pravna osnova za obradu podataka je - sem ako nije izričito navedeno drugačije - Članak 6 (1) (b) i (f) odredbe o zaštiti podataka ili od Vas izrikom posebno dodeljena saglasnost. Članak 6 (1), (a) odredbe za regulaciju privatnosti.

Ako se gore navedeni podaci budu dalje obrađivali za svrhu koja se razlikuje od izvorne svrhe, dužni smo da Vas obavestimo o tome pre dalje obrade, kao i o novoj svrsi pa na taj način imate mogućnost da ne date suglasnost za daljnom obradom Vaših podataka.

Dalje deljenje podataka

Svi podaci koje nam prosledite će se tretirati poverljivo. Vaši lični podaci neće se prodavati trećima.

Vaši podaci načelno neće biti stavljeni na korišćenje trećima, sem ako Vi ovde niste dali svoje ovlaščenje, odnosno ako smo zakonski ovlašćeni i / ili obavezani podeliti te podatke.

Mi prenosimo lične podatke sudovima, poreskim službama ili nadzornim organima, ukoliko je to zakonski dozvoljeno i potrebno, kako bi se pridržavali postojećih zakona ili kako bi se ostvarili, izvršili ili branili prava. Mi preduzimamo sve mere kako bi se obezbedila odgovarajuća i primerena garancija za zaštitu Vaših ličnih podataka.

Vaše lične podatke prosleđujemo ukoliko se to zahteva za pružanje usluga, za gore navedene svrhe sledećim preduzećima, odnosno kategorijama preduzeća:

Isporuka primaocima izvan EU sledi samo ako svrha određivanja to zahteva i isključivo na osnovu standardnih ugovornih klauzula EU. Ovo obezbeđuje da će Vaši podaci i u SAD-u biti obrađeni u skladu sa usklađenom zaštitom podataka (odluka o adekvatnosti Evropske komisije od 12.07.2016., Az. C(2016) 4176 final, ABl L 207/1 od 01.8.2016).

 

Vreme čuvanja:

Ukoliko kod prikupljanja (npr. u sklopu obrasca za ovlašćenje) nije eksplicitno navedeno razdoblje čuvanja, lični podaci se brišu, ukoliko oni više nisu potrebni za ostvarivanje svrhe čuvanja, sem ako se zakonske obaveze čuvanja (npr. trgovačko i porezno pravne obaveze čuvanja) suprostavljaju brisanju.

Bezbednost podataka

Mi sprovodimo tehničke i organizacione bezbedne mere kako bi zaštitili Vaše podatke koje čuvamo i obrađujemo u našem preduzeću protiv manipulacija, gubitka poverljivosti, uništenja i od pristupa neovlaštenih lica. Bezbedne mere naše kompanije neprekidno se poboljšavaju u skladu s tehnološkim razvojem.

Prava o podacima dotičnih osoba: pravo na obaveštavanje, ispravak, brisanje ili ograničenje obrade ličnih podataka, pravo na žalbu i pravo na prenosivost podataka.

Na Vaš zahtev pismeno Vas obaveštavamo, u skladu s važećim zakonom, da li smo i koje smo lične podatke arhivirali u našem preduzeću. Ako ste sami registrovani kao korisnik, nudimo Vam mogućnost da imate sami uvid u svoje podatke, a ako je potrebno da ih možete izmeniti i izbrisati. Ako upsrkos naporima naše kompanije za bezbednost podataka i tačnost čuvanja podataka, krivi podaci budu sačuvani i Vi sami kao korisnik niste u poziciji Vaše podatke sami da korigujete, mi ćemo ih na Vaš zahtev ispraviti.

Vi takođe imate pravo da zahtevate ograničenje obrade ličnih podataka od strane našeg preduzeća. Sem toga možete zahtevati da dobijete podatke koje ste dostavili našem preduzeću u jednom strukturisanom, uobičajenom i mašinski čitljivom formatu. Takođe možete da protivrečite obradi ličnih podataka od strane našeg preduzeća.

Nadalje, imate pravo da zahtevate brisanje Vaših ličnih podataka, sem ako se tome ne protive zakonski rokovi čuvanja. Mi brišemo podatke kada nam u svrhu za koju smo ih prikupili i obradili više ne trebaju, odnosno, kada opozovete svoj pristanak i ne postoji neka druga zakonska osnova za dalju obradu Vaših podataka. Sem toga ove podatke brišemo ako je obrada iz nama nepoznatog razloga bila nezakonita ili odnosno Vi ste uložili prigovor protiv obrade i ne postoji važni opravdani interesi za obradu. Brisanje Vaših podataka odvija se i onda kada smo ovome zakonski obavezani. Naše preduzeće implementiralo je i tehničke mere za obaveštavanje svih primaoca Vaših podataka o Vašem zahtevu za brisanjem ili korekcijskim zahtevom. Ovo vredi samo u slučaju da smo ove podatke otkrili, odnosno učinili javno dostupnim. Izbrisati se moraju svi linkovi, kopije i replike Vaših ličnih podataka.

Ukoliko ste dali pristanak za obradu svojih ličnih podataka, u svakom trenu imate pravo da, sa dejstvom u budućnosti, opozovete svoj pristanak. Kroz povlačenje pristanka obrada podataka za prošlost neće biti protivzakonita.

Predaja podataka na naše preduzeće odvija se dobrovoljno. Međutim, ti podaci potrebni su za dalja zaključivanja ugovora ili odgovaranje na vaša zahteve. Ukoliko Vi svoje podatke ne želite da otkrijete, ne može između ostaloga doći do sklapanja ugovora, odnosno Vaši zahtevi ne mogu da budu odgovoreni. Dostavljanje podataka je potrebno za sklapanje ugovora.

Kontaktni podaci službenika za zaštitu podataka našeg preduzeća su:

[email protected] ili poštanski

be2 S.à.r.l.

Academic Singles ovlaštenik za bezbednost podataka

13 rue du Commerce
L-1351 Luxembourg
Luxembourg

Vi takođe imate pravo da se kod nadležnog nadzornog tela žalite na obradu podataka od strane našeg preduzeća.

Telo nadležno našeg preduzeća za zaštitu podataka je:

Commission nationale pour la protection des données

15, Boulevard du Jazz, L-4370 Belvaux, Luksemburg

Tél.: (+352) 26 10 60 -1 www.cnpd.lu

Vi kao dotična osoba imati mogućnost obratiti se i lokalnom nadzornom telu za zaštitu podataka u svojoj zemlji: (https://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080).

Njusleteri

Prilikom prijave za primanje njusletera naše kompanije, podaci koje će da budu navedeni od Vas koristiće se isključivo za tu svrhu.

Vaše ime i prezime, i važeća adresa e-pošte su potrebni za efikasno registrovanje. Za ovu svrhu, evidentira se vaš pristanak za pretplatu na bilten. Podaci se koriste isključivo za slanje biltena.

Vaš pristanak za čuvanje podataka i njegovo korišćenje za slanje njusletera može se opozvati u svakom trenutku. U svakom njusleteru nalazi se jedan za to odgovarajući link. Takođe možete u svakom trenutku njusletere i izravno preko e-maila na [email protected]] ili putem pošte na sledećoj adresi odjavit:

be2 S.à.r.l.

Academic Singles цустомер царе

13 rue du Commerce
L-1351 Luxembourg
Luxembourg

Protokolarni podaci

Kada pristupite internetskoj stranici našeg preduzeća, iz tehničkih razloga vaš Internet pretraživač automatski šalje sledeći podatke (u daljnjem: „protokolarni podaci”) na veb server našeg preduzeća koje obrađuje naše preduzeće u log datotekama:

Datum i vreme pristupa, URL odnosne veb-lokacije, preuzete datoteke, količinu prenesenih podataka, vrstu pretraživača i verziju pretraživača, operativni sastav, IP adresu, naziv domena Vašeg internet pristupnog provajdera

Ovde je isključivo reč o informacijama koje ne dopuštaju zaključke o fizičkom licu. Ove informacije su tehnički potrebne kako bi se od vas zahtevani veb sadržaji korektno prikazali i i obračunavaju se obavezno prilikom korišćenja internetskih usluga. Protokolarni podaci se ocenjuju isključivo za statističke svrhe da bi se optimizovao internet nastup našeg preduzeća i tehnologije koja stoji iza njega, a podaci se kasnije brišu.

Protokolarni podaci se čuvaju odvojeno od ostalih podataka koji se prikupljaju za korišćenje našeg preduzeća.

Pseudonimizovani ili anonimni korisnički profili

Academic Singles omogućuje analizu ponašanja klijenata u okviru korišćenja Academic Singles-- Services izvodeći i stvarajući za ovo anonimni ili pseudonimizovani korisnički profil. Procena korisničkih profila nije personalizirana, nego anonimna odnosno pseudonimizovana. Analiza služi za poboljšanje naših usluga.

Analize na osnovu praćenja, alata za remarketing

Kako bi smo našu ponudu stalno poboljšavali i optimizovali koristimo takozvane Tracking tehnologije.

Google Analytics:

Academic Singles koristi takođe Google Analytics, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD, jedan veb analizirajući poslužioc od Google Inc. (u daljnjem „Google“). Google Analytics koristi „Cookies”, odnosno tekstualne datoteke koje se čuvaju na računaru klijenta i omogućuju analizu korišćenja veb stranice od strane klijenta. Informacije preko Cookie o korišćenju ove veb stranice (uključujući vašu IP adresu) prenose se i čuvaju na jedan Google-ov sever u SAD-u. Google će da koristi te informacije da bi procenio korišćenje veb stranice od strane klijenta, da bi sastavio analize aktivnosti na veb stranici za pokretača veb stranice i da bi pružio dalje usluge povezane sa korišćenjem veb stranice i korišćenjem interneta. Google će možda ove informacije takođe da prenese trećima, ukoliko je to zakonski propisano ili ako treći te podatke u ime Google-a obrađuje. Google neće ni u kojem slučaju povezati IP adrese klijenata s drugim podacima od Google-a. Klijent ima ovlašćenje, da onemogući instaliranje Cookies-a promenom postavki pretraživača; klijent će da bude upućen na to da je u ovom slučaju moguće da sve funkcije ove veb stranice neće biti moguće da se koriste u potpunosti. Kroz korišćenje ove veb stranice klijent se izjašnjava da daje pristanak na obradu prikupljenih podataka od strane Google-a na unapred opisani način i za unapred poznatu svrhu. Za više informacija o Google Analytics i zaštiti podataka pronalazite pod https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Naša analiza korisnika koristi Universal Analytics. Ovo nam omogućava da dobijemo informacije o korišćenju naših ponuda na različitim uređajima ("Na više uređaja"). Koristimo pseudonim za korisnički ID pomoću tehnologije kolačića, koja ne sadrži lične podatke i ne prenosi podatke Google-u. Prikupljanje i čuvanje podataka se može isključiti u bilo kojem trenutku pomoću dodatka Google pregledača (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?). Ovo isključivanje mora da se izvrši na svim sistemima koje koristite, na primer, u nekom drugom pregledaču ili na mobilnom uređaju. Više informacija o Universal Analytics možete pronaći ovde: https://support.google.com/analytics/answer/2838718? 

Omogućene se sledeće funkcije Google Analytics oglašavanja:

Ove karakteristike oglašavanja omogućavaju Google Analytics-u da prikuplja podatke o vašem saobraćaju preko Google reklamnih kolačića (više informacija pogledajte na https://www.google.com/policies/technologies/tipes/) i identifikatorima, pored podataka prikupljenih putem standardne Google Analytics implementacije.

Google Ads (Remarketing)

Academic Singles takođe koristi funkciju Remarketing unutar Google Ads- usluge. Google Ads je onlajn program za reklamu Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ( "Google"). Uz funkciju Remarketing možemo korisnicima naše veb stranice na drugim veb stanicama unutar Google prikazivačke mreže (na samom Google-u, tzv. „Google oglasi” ili nekoj drugoj stranici) da prezentujemo reklame koje se zasnivaju na njihovim interesima. Zbog toga se analizira interakcija korisnika na našoj stranici, na primer, za koje ponude je korisnik bio zainteresovan, kako bi se korisnicima, čak i nakon posete našoj stranici ciljane reklame mogle da prikažu i na drugim stranicama. Za to, Google čuva jedan broj u pretraživače klijenata koji posećuju određene Googleove usluge i veb stranice na Google prikazivačkoj mreži. Preko ovoga kao „Cookie” obeleženog broja obuhvaćene su posete tih korisnika. Taj broj služi kao jednoznačana identifikacija veb-pretraživača na određenom kompjuteru, a ne za identifikovanje lica. Kroz Cookie prikupljene informacije o korišćenju naše veb stranice (uključujući Vašu IP adresu) u pravilu se prenose i čuvaju na Google-ov server u SAD-u. Napominjemo da je na ovoj veb stranici Google Ads (Remarketing) proširen za kod “gat._anonymizeIp();” da bi se obezbedilo anonimno prikupljanje IP adresa (tzv. IP-Masking.). Vaša IP adresa se stoga na naš zahtev prikuplja od Google-a samo u skraćenom obliku, što obezbeđuje anonimnost i ne dopušta bilo kakve zaključke o Vašem identitetu. U slučaju aktiviranja anonimiziranja IP-a na ovoj stranici, Vaša IP adresa biće skraćena od Google-a unutar država članica Evropske unije ili drugih zemalja potpisnica Sporazuma o Evropskom privrednom prostoru. Samo u izuzetnim slučajevima puna IP adresa će da se prenese na Google-ov server u SAD-u i tamo da skrati.

Možete da sprečite instalaciju Cookies odgovarajućim postavkama softvera svog pretraživača, ali u tom slučaju možda nećete moći u potpunosti da upotrebljavate sve funkcije ove internetske stranice. Sem toga, u vašem pretraživaču možete da onemogućite na interesu utemeljene reklame na Google-u kao i na interesu utemeljene Google-reklame na vebu (unutar Google prikazivačke mreže), na način da pod www.google.de/settings/ads u podtački „Deaktivacijske postavke” kliknete na link „Deaktviraj”. Takođe možete na interesu utemeljene reklame pod https://www.networkadvertising.org/choices/?partnerId=1/ Cookies preko Opt-Out da deaktivirate, za to će se na Vaš kompjuter postaviti Opt-Out-Cookie.

Google Firebase

Academic Singles koristi Google Firebase, a to je usluga koju pruža Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94034, SAD (Google). Google Firebase koristi tehnologiju praćenja, koja nam omogućava da analiziramo kako se naša aplikacija koristi. U tom cilju, informacije o korišćenju aplikacije se prikupljaju i šalju Google-u, gde se lokalno čuvaju. Google koristi ID oglašivača vašeg uređaja za ovo. Dodatne informacije o Google Firebase i zaštiti podataka mogu da se pronađu na https://www.google.com/policies/privacy/  i https://firebase.google.com/ . Google je sertifikovan za Štit za privatnost. Možete da upravljate sa ID-om oglašivača u postavkama vašeg uređaja (iOS: Privatnost > Oglašavanje > Ograniči praćenje oglasa; Android: Nalog > Google > Oglasi).

Firebase se takođe koristi za prenošenje prosleđenih obaveštenja (takođe poznatih kao poruke u okviru aplikacije), a to su poruke koje se prikazuju samo u okviru aplikacije. Zbog toga je vašem mobilnom uređaju dodeljena referenca za prosleđivanje pod pseudonimom, koja služi kao odredište za prosleđeno obaveštenje ili poruku u okviru aplikacije. Možete da aktivirate ili deaktivirate sadržaj prosleđenih obaveštenja u bilo kojem trenutku tako što ćete uraditi sledeće: (1) Kada je instalirate, aplikaciju možete da pronađete na uređaju pod Postavke > Aplikacije. Tamo pod Postavke aplikacije > Obaveštenja, možete da upravljate sadržajem prosleđenih obaveštenja u bilo kojem trenutku. (2) Možete takođe da upravljate sadržajem prosleđenih obaveštenja na vašem uređaju pod Postavke > Obaveštenja.

Smartphone aplikacije od Academic Singles koristite alat Crashlytics, koji je deo Google Firebase, kako bi protokolirali rušenje kod korišćenja. Nema prenosa ličnih podataka. Biće isporučeni samo real-time Crash-Reports sa tačnim navodima o kodnim mestima i informacijama o uređaju, koji pojednostavljuju održavanje i poboljšavaju iz toga dobivenu stabilnost aplikacije. Izjava o zaštiti podataka Crashlytics-a može se videti ovde: https://www.google.com/policies/privacy/

adjust

Academic Singles takođe koristi tehnologiju analziranja „adjust” od adjust GmbH, Saarbrücker Str. 37A, 10405 Berlin ( "adjustr"). Pri tome adjust koristi za analizu IP i MAC adrese korisnika, koje se međutim, koriste isključivo anonimizovane. Povezivanje prema fizičkom licu na taj način nije moguće.

ID oglašivača

Za potrebe praćenja i oglašavanja, Academic Singles koristi ID oglašivača, poznat i pod nazivom Identifikator oglašivača - "Advertiser Identifier" (IDFA), za uređaje Apple i ID oglašivača za Android - "Android Advertiser ID" (Advertiser ID) za uređaje koji koriste Google-ove proizvode i usluge. Oni se u daljem tekstu nazivaju "ID(ovi) oglašivača". Korisnik može da deaktivira ID oglašivača. Za uređaje sa operativnim sistemom iOS, to se radi u postavkama pod Privatnost > Oglašavanje, biranjem opcije "Bez praćenja oglasa". Za uređaje koji koriste operativni sistem Android, to se radi pod "Google postavke" (ili pod "Postavke", a zatim u "Google"), dodirom na "Oglasi", a zatim biranjem opcije "Odbijanje personalizacije oglasa". ID oglašivača je pod pseudonimom.

Više informacija, kao i Politika zaštite privatnosti korisnika kompanije Apple, mogu da se pronađu ovde: https://www.apple.com/legal/privacy  

Više informacija, kao i Politika zaštite privatnosti kompanije Google, mogu da se pronađu ovde: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

iAD radni okvir

Za praćenje i promotivne svrhe programa Search Ads kompanije Apple (Pretraga oglasa), Academic Singleskoristi iOS aplikaciju iAD radni okvir kompanije Apple (Apple Inc., One Apple Park Way, Cupertino, CA 95014, SAD). Više informacija, kao i Politika zaštite privtnosti podataka kompanije Apple za njen program Search Ads, mogu da se pronađu ovde: https://searchads.apple.com/privacy/ 

Smartly

Academic Singles koristi Smartly.io alat za kreiranje i upravljanje Facebook i Instagram reklama. Smartly.io je servis Solutions Inc., sa sedištem u Elielinaukio 2 G, 00100 Helsinki, Finska. Nakon što korisnik klikom na reklamu od Academic Singles na Facebooku ili Instagramu bude preusmeren na Academic Singles stranicu, mogu se prikupiti sledeći podaci i proslediti Facebooku: 1) Identifikacija Facebook reklama, 2) vreme klika na Facebook reklamu. Smartly sada može da dohvati ove podatke, koji nisu lični i agregirani. Ističemo da smo pri korišćenju alata namestili odgovarajuće postavke tako da se lični podaci korisnika ne prenose na Smartly. Sem toga, više informacija o zaštiti podataka možete da pronađete od Smartly.io pod https://cdn2.hubspot.net/hubfs/1570479/Privacy%20Policy/Smartly.io%20Privacy%20Policy.pdf?t=1541065391182

Namenski auditorijum na Facebook-u – Facebook Pixel

U okviru naših usluga, u svrhu naših legitimnih interesa za analizu, optimizaciju i ekonomske operacije našeg poslovanju, koristimo takozvani programski kôd “Facebook-Pixel” kompanije Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA (“Facebook”). On možete da prati ponašanje korisnika, npr. nakon klika na reklamu na Facebook-u. Ovaj metod se koristi za procenu efikasnosti reklama na Facebook-u za statističke svrhe i svrhe istraživanja tržišta, a osim toga može da pomogne u optimizaciji budućih oglašivačkih napora. U delokrugu namenskog auditorijuma Facebook-a, ne prenosimo bilo kakve evidencije podataka, posebno ne adrese e-pošte naših korisnika - niti šifrovane, niti one koje nisu šifrovani - Facebook-u.

Podaci prikupljeni u kontekstu upotrebe programskog koda Pixel su anonimni za nas, podaci nam ne daju nikakve informacije o identitetu korisnika. Međutim, podatke čuva i obrađuje Facebook, tako da je veza sa odgovarajućim korisničkim profilom moguća i Facebook podatke može da koristi za svoje oglase, prema direktivi o korišćenju podataka Facebook-a (https://sr-rs.facebook.com/about/privacy/). Možete da omogućite ili ne onemogućite da Facebook i njegove filijale prikazuju oglase na Facebook-u. Za ove svrhe, na vašem računaru je možda uskladišten kolačić. Trenutne informacije o Opštoj uredbi zaštite podataka o ličnosti (GDPR) možete pronaći ovde: https://sr-rs.facebook.com/business/gdpr.

Ako želite da onemogućite namenski auditorijum veb lokacije Facebook, možete to da učinite ovde: https://sr-rs.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen. Da biste ovo uradili, morate da budete prijavljeni na Facebook.

Da bi se deaktivirala upotreba kolačića na vašem računaru, možete da postavite vaš Internet pregledač tako da u budućnosti kolačići ne mogu da budu uskladišteni na vašem računaru ili da već uskladišteni kolačići mogu da budu izbrisani. Međutim, isključivanje svih kolačića može značiti da neke funkcije na našim veb stranicama više neće moći da budu izvršene. Osim toga, dostupne su različite aplikacije, koje omogućavaju da sprečite slanje podataka na Facebook. Ove aplikacije možete koristiti ako želite da onemogućite prenos podataka na Facebook.

Osim toga, imate mogućnost da odustanete od praćenja programskog koda Facebook Pixel u ovom pregledaču. Da biste to učinili - kliknite ovde: "Deaktiviraj Facebook Pixel za ovaj pregledač". Kolačić za izuzeće će biti dodat vašem pregledaču da bi zaustavio prikupljanje vaših podataka, svaki put kada u budućnosti posetite ovu veb lokaciju.

Facebook-Connect

Nudimo Vam mogućnost da se prijavite za našu službu sa Facebook Connect. Facebook Inc., 1 Hacker Way, 94025 Menlo Park, CA, SAD, Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irska. Dodatno registrovanje time nije moguće. Za prijavu, bićete preusmereni na stranicu Facebooka gde možete da prijavite se sa svojim korisničkim podacima. Na taj način povezuju se Vaš Facebook profil i naša služba. Kroz povezivanje automatski dobivamo od Facebook Inc. sledeće informacije koje nam se šalju: starosna pripadnost, datum rođenja, e-mail, ime, prezime, pol, Facebook ID, link za Facebook profil, jezik, sliku, vremensku zonu, potvrđeni Facebook profil, pristupni token, potpisani zahtev.

Od ovih informacija koristimo isključivo Vaš datum rođenja, e-mail, ime, pol, sliku, pristupni token, potpisani zahtev. Ove informacije su apsolutno neophodne za ugovor kako bismo Vas mogli identifikovati.

Za daljnje informacije o Facebook-Connect i postavkama privatnosti preuzmite molimo Vas Uputstva o zaštiti podataka https://de-de.facebook.com/about/privacy i korisničke uslove >https://de-de.facebook.com/legal/terms od Facebook Inc.

Facebook SDK

Mi takođe u odnosu na aplikaciju koristimo razvojni alat SDK od Facebook Inc., 1 Hacker Way, 94025 Menlo Park, CA, USA, Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irska (“Facebook SDK”). Facebook SDK omogućuje anonimno procenjivanje ponašanja korisnika i merenje aktivnih korisnika i njihovog ponašanja (npr. postova, odgovora, votes). Na taj način ne možemo pristupiti podacima Facebooka ili Facebook računa korisnika na bilo koji način. Za više informacija o Facebooku SDK, molimo pogledajte https://developers.facebook.com/docs/ios i https://developers.facebook.com/docs/android.

Taboola

Ova veb stranica koristi tehnologiju za otkrivanje sadržaja kompanije Taboola da bi vam preporučila sadržaje na internetu koji bi mogli da vas interesuju. Da bi mogla da vam daje ove preporuke, Taboola prikuplja informacije o vašem uređaju i vašem ponašanju na ovoj stranici (i drugim partnerskim stranicama) pomoću kolačića i sličnih tehnologija. Za više informacija pogledajte politiku o zaštiti privatnosti kompanije Taboola (https://www.taboola.com/privacy-policy) ili kliknite ovde (https://www.taboola.com/privacy-policy#optout) za izuzimanje te opcije.

Verizon Media - Yahoo

Ovaj sajt koristi Verizon Media - Yahoo tehnologiju putem koje Vam se preporučuje drugi onlajn sadržaj koji Vas može interesovati. Kako bi Vam dao preporuke, Verizon Media - Yahoo prikuplja informacije o Vašem uređaju i ponašanju na ovom sajtu (kao i drugim partnerskim sajtovima) koristeći kolačiće i slične tehnologije. Za više informacija vidite Verizon Media - Yahoo Politiku privatnosti (https://www.verizon.com/about/privacy/full-privacy-policy) ili kliknite na stranicu “opcije privatnosti” u okviru odeljka Moj Verizon kako biste to isključili.

Cloudflare

Da bismo se zaštitili od napada, zlonamernih robota, kao i da bismo optimizovali vremena učitavanja naših stranica, koristimo usluge našeg tehnološkog partnera Cloudflare, Inc., 101 Townsend St, San Francisco, CA 94107, USA. Svi podaci koji se prenose na ovu veb lokaciju ili sa nje (uključujući vašu IP adresu), obrađuju se putem svetske CDN („Content Delivery Network“) kompanije Cloudflare. Podrazumevano se koristi najbliži centar podataka. Cloudflare upravlja centrima podataka u EU. Za centre podataka van EU, važe “EU standard contractual clauses”. Da bi prepoznala napade i odbranila se od njih, Cloudflare čuva pristupne podatke, koji se obično brišu u roku od 4 sata, a najkasnije u roku od 3 dana. Za dodatne podatke o Politici zaštite privatnosti kompanije Cloudflare, posetite: https://www.cloudflare.com/security-policy.  Pojedinosti o tome šta tačno čuva Cloudflare se mogu pronaći ovde: https://blog.cloudflare.com/what-cloudflare-logs/.  Korišćenjem ove veb stranice pristajete na obradu podataka koje je prikupila kompanija Cloudflare kao što je opisano iznad.

Lista naših partnera

Kako biste videli listu partnera sa kojima sarađujemo u analitičke i markentiške svrhe, kao i u svrhe poboljšanja performansi, molimo Vas kliknite ovde. Većina naših partnera će imati pristup ličnim podacima korisnika samo ukoliko je korisnik posetio našu stranicu putem reklamnog oglasa datog partnera. Poštujemo preferencije korisnika o zaštiti njegovih podataka prilikom deljenja podataka sa partnerima, tj. lični podaci će biti podeljeni isključivo ukoliko je sam korisnik dao svoj pristanak.

Automatsko procesuiranje

Sprovodi se kako bi se korisnici usluga podelili u različite ciljne i korisničke grupe koje uključuju ali ne ograničavaju iste za slanje obaveštenja koja po sadržaju odgovaraju grupi, a u okviru kojih se predstavljaju Academic Singles proizvodi i usluge ili u svrhe reklamnog oglašavanja za ove ciljne grupe, kao i za personalizovano obezbeđivanje usluga, ponuda i popusta koji odgovaraju potrebama naših korisnika. Pravni osnov leži u Academic Singles legitimnom interesu za direktnim marketingom i reklamiranjem svojih proizvoda. Academic Singles takođe koristi automatsko procesuiranje kako bi se identifikovali obrasci krađe identiteta i sprečila zloupotreba sajtova. U te svrhe, procesuiraju se sledeći podaci: podaci profila, podaci o korišćenju, geografski podaci, podaci o kupovini i plaćanju kao i lični podaci koji se skladište u okviru same registracije,  ispunjavanjem testa ličnosti i samog profila, korišćenja naših usluga i prilikom procesa kupovine. Podaci se čuvaju pod pseudonimom i upoređuju se sa postojećim podacima u okviru automatskom testiranja. U slučaju sumnje o zloupotrebi, zaposleni pristupa informacijama u vezi sa datim profilom i njegovim podacima, kao i u slučaju prijave od strane drugih korisnika a zbog kršenja ugovora. Ukoliko se nelegalne ili nedozvoljene aktivnosti utvrde bilo u okviru ili mimo naših usluga, odgovarajuće mere koje će imati značajan uticaj na korisnika će biti preduzete (uključujući suspenziju i zatvaranje profila). Pravni osnov leži u legitimnom interesu Academic Singlesi članica da se Academic Singles usluge ne zloupotrebljavaju od strane trećeg lica za ugovorne i/li nezakonite radnje.

Komunikacija između korisnika

Academic Singles u nekim državama nudi svojim Premium korisnicima opciju komunikacije sa drugim korisnicima putem video četa. On se vrši putem provajdera koji se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, a u skladu sa  regulacijama Uredbe o opštoj zaštiti podataka.  Video čet je enkriptovan između korisnika. Video i audio sadržaji se ne skladište. Prilikom korišćenja video četa, IP adresa i jedinstveni ID broj korisnika se šalju provajderu koji skladišti vreme i trajanje video četa u svrhe naplate. Ostali podaci se ne čuvaju i ne prenose od strane Academic Singles u ovom kontekstu. Korišćenje opcije video četa je isključivo odluka korisnika.

Cookies

Dio C-Date Academic Singles -Services zahteva korišćenje takozvanih „Cookies”. Academic Singles radi toga ovim putem jasno obaveštava klijente o korišćenju Cookies.

Cookies su male tekstualne datoteke koje su ili vremenski ograničeno sačuvane na radnoj memoriji kompjutera (takozvani „session cookies”) ili na tvrdi disk kompjutera (takozvani „permanent cookies“). Cookies sadrže npr. informacije o prethodnim pristupima korisnika na odgovarajući server, informacije o tome koje ponude su dosad pozvane ili koji modaliteti plaćanja su kod dosadašnjih poslova dogovoreni. Glavna svrha Cookiesa je kroz čuvanje ličnih postavki na veb stranicama pripremiti za kupca posebno prilagođenu ponudu, a sa druge strane stvoriti što ugodniji način korišćenja usluga, pošto na taj način kupac može da poseti veb stranice, bez da svaki put brojne postavke mora ponovno da postavi. Cookies se ne koriste za samostalno izvođenje programa ili učitavanje virusa na kompjuter klijenata.

Academic Singles koristi session cookies, partner i affiliate-cookies te permanent cookies.

Session cookies:

Academic Singles koristi takozvane „session cookies”. Oni nisu sačuvane na tvrdom disku kompjutera klijenta i ne brišu se nakon napuštanja pretraživača. Session cookies se koristi posebno za Login-autentifikaciju kod procesa registrovanja.

Partner i affiliate cookies:

Nadalje Academic Singles koristi takozvane „Partner-Cookies“ tj. „Affiliate-Cookies“. Pod ovim se shvataju Cookies, koji se postavljaju kada klijent putem reklamne površine jednog kooperativnog pristupa servisima Academic Singles. Ovi Cookies služe za podmirenje računa sa kooperativnim partnerima i ne sadrže lične podatke klijenta. Oni se automatski brišu ili s registrovanjem klijenta na Academic Singles -stranici ili nakon isteka životnog veka dotičnog Cookie-a.

Permanent Cookies:

Academic Singles koristi takozvane „permanent Cookies ” kako bi se obezbedile lične korisničke postavke koje unosi klijent kod korišćenja Academic Singles-Services. Time se obezbeđuje s jedne strane da kupac kod nove posete Academic Singles-veb stranicama ponovo pronalazi svoje lične postavke, a s druge strane to služi za automatsko razlikovanje, koji članski status klijent ima, da li je on već video određene informacije i reklamne mere, ili je sudelovao u jednom anketiranju. Korišćenje permanent Cookies služi za personalizovanje i poboljšavanje Academic Singles-Service.

Partnerske stranice:

Ukoliko je servis od Academic Singles integrisan u veb stranicu kooperativnog partnera i ti kooperativni partneri mogu da koriste Cookies. Academic Singles ovde nema nikakve kontrole i nije odgovoran za prakse ovih kooperativnih partnera. Za sopstveno obezbeđenje Academic Singles stoga savetuje svojim klijentima da se informišu o uslovima zaštite podataka dotičnih partnerskih preduzeća. Isto važi i ako klijent preko Academic Singles veb stranice ili aplikacije pozove stranice jednog od kooperativnih partnera. 

Većina internet pretraživača postavljeni su prema zadanim postavkama da prihvataju Cookies. Međutim, klijent ima pravo i mogućnost za postavi svoj pretraživač tako da odbije Cookies ili barem unapred zahteva potvrdu od klijenta. Odluči li se klijent za odbijanje odnosno isključivanje Cookies, to može za posledicu imati da se obim delovanja Academic Singles-Services smanjuje, i da sve ponude ne funkcionišu bez smetnji.

 

Potvrda o pristanaku

Sa potpisivanjem ugovora slažem se na prikupljanje i obradu mojih ličnih podataka u gore navedene svrhe be2 S.à.r.l., 13 rue du Commerce , L-1351 Luxembourg, Luxembourg ili od trećih, koji deluju u ime i u nalogu od be2 S.à.r.l. .

Biću o tome obavešten, da će saglasnost be2 S.à.r.l. biti protokolirana.

Nadalje, sam bio upućen na to da će u okviru unapred navedenih ciljeva prikupljeni lični podaci moje ličnosti biti obrađivani poštivajući Propisa o zaštiti podataka (GDPR).

Bio sam obavešten da se obrada mojih podataka bazira na dobrovoljnoj bazi, i da mogu uskratiti ili opozvati svoj pristanak za obradu mojih podataka bez štetnih posledica u svakom trenutku, odnosno u svakom trenutku sa opozivom koji će vrediti ubuduće.

Za opoziv je dovoljan e-mail sa Predmetom prema be2 S.à.r.l. registrovane e-mail adrese, zemlje čiji Academic Singles -Service klijent koristi i korisničko ime (alternativno: njemu dodeljeni ID kontakt) na:

[email protected]

Bio sam obavešten o tome da opoziv mogu poslati i putem faksa na faks: +49 89 95 46 41 05 ili pismeno na be2 S.à.r.l., Academic Singles Servis za klijente / opoziv saglasnosti odnosno ovlašćenja za podatke, 13 rue du Commerce , L-1351 Luxembourg, Luxembourg.

 

Pristanak za obradu podataka za potrebe reklame

Dajem pristanak da mi be2 S.à.r.l. šalje informacija o novim odnosno nadopunjenim produktima koji odgovaraju mojoj ličnosti. Ovo uključuje i reklame od partnerskih preduzeća be2 S.à.r.l..

Bio sam obavešten o tome da mogu opozvati svoju saglasnosti za čuvanje mojih podataka i njihovo korišćenje za slanje reklama u bilo kojem trenutku, bez štete za mene, besplatno i sa dejstvom za ubuduće. Ovde je dovoljno da pošaljite e-mail na [email protected], navodeći predmet na be2 S.à.r.l. registrovana e-mail adresa, zemlje čiji Academic Singles -Sevice klijent koristi i korisničko ime (alternativno: njemu dodeljeni kontaktni ID).